Fuerteventura weer: wat is de beste periode om te reizen

Fuerteventura weer: wat is de beste periode om te reizen

Er is maar één bestemming in Europa waar het hele jaar de zon schijnt, en dan hebben wij het over de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt dichterbij de evenaar dan de rest van Europa en heeft daarom een heerlijk subtropisch klimaat. En laat nou net Fuerteventura het méést zonnige eiland zijn!

De meeste zonuren op Fuerteventura

Het van oorsprong vulkanische eiland heeft een zeer droog klimaat. Fuerteventura heeft dan ook de meeste zonuren van alle Canarische Eilanden, maar liefst 3000 uren per jaar. Of je nou in de zomer of in de winter opzoek bent naar een zonnige vakantiebestemming op Fuerteventura is het altijd aangenaam. Het eiland van de eeuwige lente is dan ook het hele jaar geschikt als vakantiebestemming.

El-Cotillo

Temperaturen op Fuerteventura

De zomerperiode, tevens het hoogseizoen, loopt van juni tot en met oktober. De temperaturen liggen dan tussen de 24 en 30 graden. In de winterperiode, van december tot en met februari (laagseizoen) is warm genoeg voor een ultieme winterzonvakantie. De gemiddelde temperatuur overdag is 21 graden en is daarom ideaal wanneer je het koude Nederland in de winter wilt ontvluchten.

IMG_7802

Hoewel je in de winterperiode overdag prima in je zomerse kleding kunt flaneren, wordt het in de namiddag maar zeker bij zonsondergang erg fris. Het grote temperatuur verschil is op dan op dat moment voor vele mensen een onaangename verassing. Een vest en een lange broek zijn dan een must. Het zeewater kan in de winterperiode net iets te fris zijn om te zwemmen maar als je even doorzet is het lekker. Vanaf april stijgen de zomerse temperaturen en is de kans op regen zeer klein. Het helderblauwe zeewater is dan zeer aangenaam en warme en zwoele zomernachten zijn gegarandeerd.

About the Author

By lennart / Administrator

on jun 01, 2019