caletadefuste

De badplaats Caleta de Fuste bevindt op een zuidelijke locatie van de luchthaven van het eiland Fuerteventura. Caleta de Fuste wordt gezien als de vakantieplaats op Fuerteventura, wat ook de reden is van de vele aanwezige vakantieparken, hotels en appartementcomplexen. Hoewel de Caleta de Fuste dan ook vaak omschreven wordt als dorp, is het eigenlijk meer een bijeenkoming van bovenstaande faciliteiten! Het hele dorp is gericht op het toerisme, wat bijvoorbeeld te zien is aan de prachtige, maar drukkere stranden en de zwembaden die veelal bij de hotels horen. Het nachtleven verplaatst zich van het strand naar het centrum van Caleta de Fuste, slechts enkele honderden meters verderop. Hier kun je tevens goed winkelen in alle aanwezige toeristische winkeltjes, maar ook heerlijk dineren in de restaurants. Bovendien is er een grote supermarkt aanwezig, waar je tot ’s avonds laat je boodschappen kunt doen. Ook een bioscoop ontbreekt niet!

TUI
Corendon
sunweb

Hotels

Ook wanneer je zoek bent naar een plaats om te overnachten is er op Caleta de Fuste genoeg keuzemogelijkheid. Er zijn aan de zuidelijke kant van het dorp een aantal luxe hotels te vinden zoals het Sheraton hotel en het Elba Palace resort, welke je ook aan de linkerkant van deze pagina uitgelicht ziet! Met de voet kun je vervolgens binnen enkele minuten naar het winkelcentrum lopen, om bijvoorbeeld te gaan winkelen of uit eten te gaan. Ook wanneer je liever kiest voor een gemakkelijke hap, dan kun je gewoon terecht bij de Mac Donalds in Caleta de Fuste.

Bekijk Alle Hotels

lastminute1

49A738B22DBA1B4C5D163634F0A36121.jpgActiviteiten Caleta de fuste

Wat betreft activiteiten is Caleta de fuste voornamelijk een zelfvoorzienend dorp. Zo is het uitgaanslevens erg populair in het dorp, en valt er voor de jongere generatie zeker genoeg te beleven. Daarnaast is er overdag ook genoeg te doen. Uiteraard kun je naar het strand, of door het winkelcentrum wandelen, maar wie liever wat sportiever aan de slag wil, kan in Caleta de Fuste een golfbaan huren (18-holes). Ook is er een minitreintje aanwezig, welke wij eerlijk gezegd niet aanraden. Tijdens de rit op het minitreintje zie je voornamelijk de aanwezige restaurants en hotels, wat niet zorgt voor een spectaculaire rit. Als laatst is er de mogelijkheid om met diverse excursieboten een ritje op zee te maken. Deze boten vertrekkelijk vanuit de haven van Caleta de Fuste, waar naast deze excursieboten voor toeristen niet veel te beleven valt. Wanneer je echt wil genieten van Caleta de Fuste, ga dan heerlijk naar het strand, en geniet van de vele uitstekende restaurantjes!

 

 

TUI
Corendon
sunweb