Alle informatie om je Fuerteventura vakantie compleet te maken!

Een vakantie boeken naar Fuerteventura? Op deze pagina vindt je alles over het eiland; van de leukste activiteiten tot de mooiste plekken van het eiland. Overtuigd van het boeken van een vakantie naar Fuerteventura? Bekijk dan hieronder het aanbod hotels, villa’s en last-minutes!

Hotels

A089F1C187AE12FEAE6B176D4F663D44.jpg

Last Minutes

34BDC6CB2145CA2E1FFE8624E7473555.jpg

Vliegtickets

sotavento-2010-from-hill

Off the beaten track

Tijdens je Fuerteventura vakantie een auto huren is zeker de moeite waard.Bussen rijden tussen de toeristische plekken maar als je meer het binnenland en mooie plekken wilt ontdekken is een auto de enige oplossing.

Maxi Power Sailing

Dit is een unieke kans om de wereld van professioneel zeilen te verkennen tijdens je Fuerteventura vakantie. De legendarische “’Fisher &Paykell” maxi-jacht was 2de in de 89/90 Whitbread-round –the –world –race. Voor nieuwelingen, ervaren en professionele zeilers is dit een onvergetelijk avontuur op je Fuerteventura vakantie met als achtergrond de turquoise wateren en oneindige stranden van Morro-Jable.

Helicoptervaart vanuit Antiqua

Bij Aerodrome “El Jarde” kun je de Canarische eilanden vanuit een andere hoek leren kennen tijdens je Fuerteventura vakantie. Maak een vlucht over de vele vulkanen en andere indrukwekkende sceneries, of ga een stap verder en verken meerdere eilanden op je vlucht. Het is hier zelfs mogelijk je vliegbrevet te halen.

Tel: 0034-678595991La Corte s/n La Antiqua35630

Cofete

Met haar wilde natuur en rustige strand is Cofete misschien wel de meest afgelegen plek in Fuerteventura. Om Cofete te bereiken tijdens je Fuerteventura vakantie neem je de weg vanuit Morro-Jable(bij sportcentrum) richting Cofete-El Puertitito. De weg gaat dwars door de bergen en is niet verhard. Een 4 bij 4 is dan ook ideaal, aangezien een rent-a car niet verzekerd is bij onverharde wegen (steenslag gevaar). Er is een uitzichtspunt met een indrukwekkend panorama over de oudste bergen van Fuerteventura. Vanuit het verlaten strand kun je lopen naar El Islote (5km) of Roque de Moro (2.7km) waar je een verpletterend uitzicht wacht, misschien wel het mooiste tijdens je Fuerteventura vakantie. Het zwemmen is hier gevaarlijk vanwege de stroming, maar deze wandeling blijft je voor altijd bij.

Playitas

Tijdens je Fuerteventura vakantie sportieve dingen ondernemen? Voor fietsen is Fuerteventura uitermate geschikt vanwege het weinige verkeer en de goede geasfalteerde wegen.Je kunt tussen de 2 en 6 uur fietsen met afstanden van 50 tot 160 km op hoogtes variërend van 600 tot 1600 meter. Playitas is een sportcentrum waar vele bekende atleten komen om te trainen, maar jij bent daar ook welkom tijdens je Fuerteventura vakantie. Van outdoor-fitness en watersporten tot tennis en pilates, er zijn talloze mogelijkheden om je Fuerteventura vakantie op een gezonde en sportieve manier door te brengen.

Grotten van Ajuy

Het bekendste van Ajuy zijn de grotten die geformeerd zijn door een combinatie van wind- en watererosie door de jaren heen. Er is een pad vanuit de noordkant van het strand die je de mogelijkheid biedt een indruk te krijgen van dit fascinerende natuurfenomeen. Vergeet niet tijdens je Fuerteventura vakantie het schattige dorpje te bezoeken met zijn pittoreske barretjes en restaurantjes aan het strand, waar verse vis wordt geserveerd door de lokale bevolking. Rechts van het vulkanische strand vind je een rotsformatie die kleine whirlpools veroorzaakt in het water. Hier kun je rustig baden tezamen met de krabbetjes en gamba’s die zich verschuilen op de rotsen. De zonsondergangen zijn de moeite van het wachten waard, je bent tenslotte op vakantie.

Lost Molinos

De geasfalteerde weg tussen Tefia en de kust eindigt abrupt in Los Molinos, en voor een moment waan je je aan het einde van de wereld. Dit is een must tijdens je Fuerteventura vakantie. Hier begint de wandelroute door de barranco van Los Molinos. Diep weggestopt in een inham tussen hoge kliffen van de westkust van Fuerteventura is dit gehucht vrijwel onontdekt gebleven zowel voor toeristen als eilanders. Aan de kust liggen stapels glad gepolijste keien met daarachter een mooi strand met zowel wit –als zwart zand, wat fascinerende patronen oplevert. Volg het pad aan de rand van het strand omhoog voor het beste zicht op dit boeiende plaatsje.

POZO NEGRO

Een vissersdorpje dat het predicaat ,,schilderachtig,, zeker verdiend heeft is Pozo Negro.Dit kleine dorpje ligt halverwege de oostkust, aan het einde van de Barranco de Pozo Negro. Op ongeveer 2 km afstand ligt de archeologische plaats La Atalayita. In de twee simpel uitziende restaurantjes heb je een onvergetelijk uitzicht op de kleurige vissersbootjes die op de grijze stenen liggen uit te rusten. Loop nog wat verder om de typisch Canarische woningen en vissershutjes te bewonderen en de dromerige sfeer in je op te nemen.