corralejopagina

TUI
sunweb
Corendon

Fuerteventura is een prachtig eiland met vele mooie (bad)plaatsen. Toch is er een badplaats die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is Corralejo. Deze plek kenmerkt zich door de vele authentieke restaurantjes, charmante barren & schilderachtige pleintjes. Wanneer je over de promenade van Corralejo wandelt wordt je bovendien verwend met een fantastisch uitzicht over de zee met in de verte Lanzarote en het kleine eilandje Lobos.

Stranden van Corralejo

Corralejo wordt omringd door vele mooie stranden. Wanneer je het dorp inrijd vanaf de luchthaven wordt je al getrakteerd op de prachtige zandduinen nabij het bekende Riu hotel, beter bekend als Playa las Dunas. Let bij Playa las Dunas wel enigsinds op. Wanneer je met het Riu hotel in je rug het strand afloopt kom je automatisch in het nudisten gebied terecht. Een gebied nabij Corralejo waar ook veel toeristen op af komen. Daarnaast heeft Corralejo aan de prommenade 3 kleine stranden waar het ook prima vertoeven is. Vooral het wat grotere strand bij restaurant Waikiki is ideaal om een dag te relaxen op een van de heerlijke strandbedden die daar voor slechts 5 euro per dag te huur zijn.

corralejostrand

Alle Corralejo Vakanties

49A738B22DBA1B4C5D163634F0A36121.jpgKlimaat

Het mooie aan dit eiland en dus ook Corralejo is het klimaat. Het weer corralejo is vrijwel het gehele jaar goed tot prima te noemen. Met uitzondering van eind December en begin januari is het vrijwel altijd strand weer in corralejo. Waar wij in Nederland vanaf Oktober alweer met een lange jas en warme trui aanlopen zie je dankzij het weer corralejo in de wintermaanden nogsteeds volle terrassen en mensen in korte broeken. Om die reden is Fuerteventura ook een prima vakantie alternatief voor bestemmingen als Turkije, Egypte en Griekenland. Wanneer je optijd boekt zijn de ticketprijzen te overzien, denk bij losse tickets aan prijzen varierend van 150 tot 300,- voor een retour. Boek je via een tour operator als Sunweb en boek je een all inclusive reis dan ben je vaak nog voordeliger uit.

 

 

In Corralejo heb je wat horeca betreft voor iedereen wat wils. Er zijn vele authentieke tapas restaurants, de mooiste kan je wat ons betreft vinden op de pleintjes achterin het centrum van Corralejo. Verder zijn er vele internationale keukens zoals Mexicaans, Italiaans en zelfs braziliaans. Uit eten gaan hoeft ook zeker niet prijzig te zijn. Zo kan je met z’n tween al heerlijk tapas eten met een goed glas wijn en een kop koffie achteraf voor minder dan 40 euro. Iets wat in een gemiddeld restaurant in Nederland toch echt niet mogelijk is.

Verder zijn er in Corralejo vele gezellige bars. Zowel aan de promenade, in de hoofdstraat als in de vele zij straatjes. Doordat Corralejo ook een zeer geliefde spot is voor kite en windsurfers zijn er bijvoorbeeld een aantal leuke surf bars te vinden. De absolute publiekstrekker voor nederlandse toeristen is toch wel Bar Bugaloo. Een bar die gedraaid wordt door een van de weinige nederlanders op het eiland, Frans van der Veen. Ben je in Corralejo dan is dit zeker een aanrader!

Alles bij elkaar zijn wij groot fan van Corralejo en zijn we van mening dat een vakantie naar Fuerteventura niet compleet is als je niet een of meerdere dagen in Corralejo geweest bent. Door zijn autentieke karakter, fantastische stranden, lekker eten en gezellige bars is het een badplaats die je niet mag missen. Daarnaast is een bezoek aan Corralejo leuk te combineren met een tocht naar het kleine vulkanische eiland Lobos dat voor de kust ligt. Daarnaast gaat er elk uur minimaal een ferry’s die je binnen 30 minuten naar het mystieke Lanzarote brengt. Mocht een bezoek naar Lanzarote tot de mogelijkheden behoren dan raden wij u tot slot aan om een auto te huren zodat u zelf via de prima aangelegde wegen dit leuke eiland kunnen verkennen.

TUI

sunweb
Corendon