Jandia is met zijn prachtige stranden een must om te bezoeken wanneer je een vakantie naar Fuerteventura boekt. Sotavente en Barlovente zijn stranden die je normaal alleen in bladen ziet. De Fantastische uitgerekte witte zandstranden en een helder blauwe zee doen je direct in de caribbean wanen . Ook kiters en windsurfers zijn idolaat van Jandia omdat deze met de juiste windrichting de ideale locatie zijn om te kiten of te surfen. Technisch gezien is Jandia eigenlijk geen dorp, het is eigenlijk een schiereiland waar een groot aantal winkels en horeca gelegenheden gelegen zijn direct aan het strand.

 

Verblijven in Jandia

Horeca gelegenheden zijn er voldoende in Jandia. Het grootste nadeel dat wij bij deze plek kunnen bedenken is dat het gros van de hotels toch wel op een behoorlijke loopafstand van het strand gelegen zijn. Naast haar kenmerkende vuurtoren en de kroegjes en restaurants is er verder s’avonds niet veel te beleven in Jandia. Voor wie s’avonds iets wilt beleven raden wij aan om naar Morro Jable te gaan. Dit ligt ten oosten van Jandia en is met een taxi binnen enkele minuten te bereiken.

 

Playa del Matorral

Misschien wel het mooiste strand op Fuerteventura is Playa del Matorral,  in de volksmond wordt het ook wel Playa de Jandia genoemd. Dit strand is in iedergeval wel het grootste strand op het eiland. Wij raden wel aan om zelf proviand mee te nemen als je hier een dag in het zand gaat liggen.

Praktische zaken

In Jandia is een speelplaats aanwezig zodat ook de kleintjes zich kunnen uitleven. Voor noodgevallen is er ten allen tijden een huisarts in de badplaats en is er ook een apotheek. Er zijn in totaal een kleine 50 restaurants met een gevarieerde keuken. Van de lokale tappas tot aan chinees, indisch en uiteraard italiaans, iedereen kan hier aan zijn trekken komen. Voor een postkantoor moet je naar het dichtbij gelegen Morro Jable maar verder ben je van alle gemakken voorzien  in Jandia. Wellicht ook wel leuk om te weten is dat er wekelijks een markt is in Jandia. Deze wordt gehouden in het centrum naast het Jandia Mar hotel.