costacalmapagina

Costa Calma, in de jaren 70 als badplaats op de kaart gezet door lokale Duitsers die potentie in deze mooie plek zagen. Wanneer je het dorp inrijd zie je dat er geen half werk is geleverd, lange rijen aan prachtige palmbomen sieren de toegangswegen waardoor je het vakantie gevoel direct te pakken hebt. De vrije vertaling van Costa Calma is “de rustige kust” en dat past goed. Voor een druk bruisend nachtleven moet je niet naar Costa Calma gaan. Ben je opzoek naar een vakantie waar je helemaal tot rust kan komen dan is dit absoluut de place to be. Er zijn meer dan voldoende restaurants en kleine cafe’s. De zandstranden van Costa Calma zijn voor een gedeelte kunstmatig aangelegd maar dat is voor ons hollanders niet vervelend. Costa Calma is een van de weinige badplaatsen op het eiland met vergelijkbaar zand als dat wij kennen van onze Nederlandse stranden.

TUI
sunweb
Corendon

Hotels

Een van de bekendste hotels is het Costa Calma Beach resort. De gemiddelde beoordeling van dit hotel bedraagt een 8, de faciliteiten van het hotel zijn niet verkeerd. Er zijn meerdere zwembaden, voldoende activiteiten voor de kids en de hotelkamers zijn luxe opgezet. Zoals bijna alle hotels is ook dit hotel direct aan het strand en op loopafstand van het lokale centrum. Naast het Costa Calma Beach resort zijn er nog diverse andere hotels die je allemaal afzonderlijk van elkaar kan bekijken en kan boeken. Belangrijk om te vermelden is dat logischerwijs deze badplaats enorm populair is onder Duitse toeristen, voor bijvoorbeeld meer nederlandse of engelse toeristen moet je naar andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Corralejo gaan.

Alle Costa Calma Vakanties

lastminute3

sotaventoActiviteiten Costa Calma

Costa Calma ligt zo ongeveer in het midden van het eiland. Hierdoor is het de ideale uitvalsbasis om het gehele eiland te verkennen. Het vliegveld ligt op een kleine 80 kilometer afstand en ook het nationale park van Janida ligt op enkele kilometers. Wil je een dagje het authentieke spaanse gevoel ervaren dan is een trip richting corralejo zeker aan te raden. Ook hier ben je binnen een klein uurtje rijden vanaf Costa Calma. Wanneer je opzoek bent naar een rustige vakantie locatie waar je van alle gemakken voorzien bent en tevens alle andere trekpleisters van het eiland zo bereikt dan is deze plek zeker het overwegen waard! Costa Calma is voor gezinnen een ideale locatie